Sporten met een beperking

Op deze pagina zullen in de toekomst steeds meer resultaten van ons onderzoek naar sportmogelijkheden voor mensen met een beperking vermeld worden.


Kijk ook eens op     https://onbeperkteelfstedentocht.nl/

Dit is een heel goed georganiseerde tocht voor mensen met een beperking die anders langs de kant staan bij activiteiten. Iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. Ik heb vorig jaar meegedaan en hier hele goede ervaringen mee, dit jaar doe ik weer mee.

Door Martin Vermeulen  (oud bestuurs lid PGGO)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maak kennis met rolstoelbasketbal

Wie eens kennis wil maken met rolstoelbasketbal, kan elke donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur terecht in sporthal De Gooye in Dirksland. Onder leiding van trainer Fred Stam kunt u zich de beginselen van deze paralympische sport eigen maken. Een unieke kans voor mensen met een loopbeperking om een teamsport te bedrijven, maar ook mensen zonder handicap zijn van harte welkom.
De trainingen zijn geschikt voor alle leeftijden en voor alle niveaus. Als de activiteiten op donderdagavond succes hebben, kan de groep uitgroeien tot een team dat aan de Nederlandse competitie gaat deelnemen. Fred Stam is gediplomeerd trainer en is voor de Nederlandse Basketball Bond (NBB) actief als regiocoach binnen het jeugdplan van de bond. Daarnaast is hij trainer/coach van de eredivisieclub Arrows’81 in Rotterdam.
Dankzij de steun van het bedrijf BizOnWheels en de Stichting Ondersteuning Rolstoelbasketbal Activiteiten (Storba) zijn voor de deelnemers van de trainingen sportrolstoelen beschikbaar. Om te zorgen dat er een stoel voor u klaar staat, dient u zich vooraf even aan te melden via email: gorollers@basketbal.nu of via twitter: @GOrollers.

Belangrijk; geeft u zich eerst op via email, voordat u naar de sporthal gaat!


 

In Middelharnis bestaat al geruime tijd een sportvereniging voor mensen met een beperking n.l. Go-Mobiel de vereniging maakt gebruik van het goed toegankelijke complex “de Staver” . Op vrijdagavond  vanaf 20.00 uur is het mogelijk om alleen of in groepsverband te bewegen onder begeleiding van vrijwilligers.


 

error: Content is protected !!