Scootmobieltochten

In verband met het Corona virus zijn alle scootmobiel tochten tot nader order geannuleerd.
Zodra het weer verantwoord is om te gaan rijden dan ziet u hier op de website de aankondigingen terug.
Houd dus goed de website en deze pagina in de gaten.

 

Wij hopen weer op mooie zonnige tochten over ons prachtige eiland.

 

_____________________________________________________________

Verslag van de scootmobieltocht op 10 oktober 2019

Met 11 scootmobielen en 5 fietsen gingen we om 13.30 van start vanaf  Hetty’s Patat in Ooltgensplaat. Het was wat bewolkt, maar tussen de wolken door, scheen de zon en dat beloofde veel goeds dus gingen we blijgemoed op pad.
Een van de deelnemers had problemen met het Regiovervoer die hem op tijd naar de startplaats moest brengen, dus is Hans achtergebleven om hem op te vangen. Later konden zij zich weer bij ons voegen.
De tocht voerde ons langs Achthuizen, een leuk dorp dat vroeger blijkbaar maar 8 huizen bevatte maar dat duidelijk in de loop der tijd was uitgegroeid tot een leuk, klein dorpje. Verder reden we door het buurtschap ‘Langstraat’ en over de Beatrixdijk, verder met uitzicht over het Volkerak waar de witte kopjes op de golven vrolijk met elkaar speelden, richting Paviljoen Sluishaven. De koffie wachtte elders dus reden we door langs het Galathese haventje in de richting van Ooltgensplaat. Er stonden flink wat ‘witte kopjes’ op de golven en er kwamen binnenvaartschepen langs die een flinke boeggolf voor de kop hadden vanwege de harde wind. Een mooi gezicht om te zien.

Onderweg kreeg één van de deelnemers pech met zijn scootmobiel. De accu gaf vreemde signalen. Hij werd door John op sleeptouw genomen. Gelukkig is het droog gebleven.
Bij aannemersbedrijf van de Welle in Ooltgensplaat kregen we een heerlijk bakje koffie aangeboden met eigen gebakken taart. Ook de knapperige bladerdeeghapjes gingen er gretig in. Wij bedanken Thea voor de hartelijke ontvangst en gingen nadat we waren uitgerust en gezellig bijgekletst, weer door naar ons eindpunt waar we rond half vijf aankwamen.
Het is weer een fijne, scootmobieltocht geweest en we zien al uit naar het nieuwe jaar met ongetwijfeld weer prachtige scootmobiel tochten. Voor nu was dit de laatste van het jaar.
Mijn dank gaat uit naar de organisatie ( Hans, Elly en John, en naar de deelnemers, want zonder hen zou het niet zo’n fijne tocht zijn geweest.

Opgetekend door Mieke van den Tol

 

_____________________________________________________________

Verslag Scootmobieltocht van donderdag 19 september 2019.

We verzamelden ons met 24 scootmobiels in Ouddorp en vertrokken rond 13.30 uur  voor een mooie tocht in die omgeving. Het was wat bewolkt, maar gaandeweg kwam het zonnetje er door en we genoten van de vele vergezichten. We reden langs velden in allerlei nuances groen, door het zonnetje mooi belicht en omzoomd met bomenrijen, waarvan het bladerdak het pad overdekte. We kwamen een mooi duinmeertje tegen waar het goed toeven was voor de watervogels.

Het duingebied in die omgeving is bijzonder mooi en afwisselend. Aan de linkerkant van de dijk zagen we het brede strand en de branding van de golven die van uit de zee ons toelachten. We zagen op sommige plaatsen de zee, waar geen einde aan leek te komen. Een eindje verder konden we aan de overkant de 1ste en 2de Maasvlakte zien liggen. Een prachtig vergezicht.

Aan de rechterkant van de dijk stonden, diep weggedoken, de vakantiehuisjes. Het zag er allemaal heel gezellig uit.
We vervolgden onze weg over duinpaden, overspannen door het gebladerte van de bomen, naar  smalle grindpaden met doorkijkjes tussen de duintoppen door en genietend van het glooiende landschap.

In de woonzorglokatie de Vliedberg in Ouddorp werden we hartelijk ontvangen voor een heerlijk bakje koffie en genoten van het zelfgebakken appeltaartgebak met slagroom.
Daarna weer uitgerust en gevoed terug naar de plaats waar we waren vertrokken en waar ieder weer zijn of haar eigen weg ging.
Het was weer een heerlijke tocht en ik heb ervan genoten en, zoals ik heb begrepen hebben alle  deelnemers dat ieder voor zich ook zo ervaren.
Mijn dank is groot voor de organisatie en voor Elly en Hans die de mooie route hadden uitgezet en ik hou mij aanbevolen voor de volgende tocht die dan helaas alweer de laatste van dit jaar zal zijn..

Opgetekend door Mieke van den Tol

______________________________________________________________

Verslag Scootmobieltocht van 15 augustus 2019
We starten om 13.30 uur vanaf de Damweg in Stellendam.
Het was een bewolkte hemel, maar we hoopten, dat de regen mee zou vallen.
Vol goede moed gingen we van start.
Er stond een behoorlijk windje, maar de meesten van ons waren zo verstandig geweest om regenkleding mee te nemen. Met 14 scootmobiels reden we in de richting van de Haringvlietdam.
We kwamen langs vlak polderlandschap en genoten van de mooie beekjes, duinmeertjes en sloten die bewoond werden door de watervogels. Langs de sloten stond een reiger heel stil aan de kant.
Op zoek naar zijn prooi
Ergens, verderop kwam een vijftal witte ganzen ons kwetterend tegemoet. Ze waren blijkbaar niet erg gesteld op onze inbreuk van hun privaci. Met boos geluid gaven zij van hun ergernis blijk, maar we hoefden niet bang voor hen te zijn. Het water van een grote sloot verhinderde dat ze bij ons konden komen. We passeerden veel mooie, landelijke boerderijen.
Het viel mij op dat in bijna alle tuinen hortensia’s stonden te bloeien.
Onderweg zagen we veel paarden in de wei. Prachtige dieren die genoegzaam in het grasveld stonden te grazen. Op onze weg kwamen we zo nu en dan een ‘presentje’ van hen tegen dat zij daar hadden achtergelaten. Maar, daarom niet getreurd, het hoort ook allemaal bij de natuur.
In een veld verderop speelden twee haasjes. Ze renden achter elkaar aan in opperste vreugde.
Zij hadden de vrijheid. Niemand kon hen daar iets doen.
Nadat we de Haringvlietdam waren overgestoken leidde onze weg door het mooie Duinzoomgebied van Rockanje, langs smalle wegen die overdekt werden door het gebladerte van de bomen. Er stonden prachtige, dure huizen langs de duinpaden waar we allemaal vol bewondering naar keken.
Ik dacht bij mijzelf dat ik dan wel niet rijk mag zijn, en nooit zo’n huis zou kunnen kopen, maar het zicht op al dat moois is ook aan óns gegeven en het kost ons niets.
Hoewel het bewolkt bleef, kwamen we droog aan in Rockanje bij de Ronde Weidebos camping waar we in de Molencate getracteerd werden op koffie, thee of iets anders met appelgebak. Dat was ook het eindpunt van een prachtige scootermobieltocht. Vanaf deze plaats ging ieder weer hun eigen weg terug naar huis.
Heel veel dank ben ik verschuldigd aan Elly en Hans, die weer hun uiterste best hebben gedaan om deze mooie route te organiseren.
Ik heb van deze tocht genoten en zie alweer uit naar de volgende.

_________________________________________________________________

Verslag van de scootmobieltocht op 20 juni 2019

Het was een mooie tocht van 25 KM over ons prachtige eiland met haar verre polders en rijk bloeiende dijken. Je ziet hier in de bermen en langs de dijken steeds meer de oude begroeiing terugkomen. Alles voor een beter milieu en voor de insecten. Wat ik zo mooi vind zijn de talrijke rode klaprozen tussen het geel van het koolzaad en het witte vingerhoedskruid. Daar kan ik zo van genieten.

Onze tocht voerde ons door nostalgische dorpjes, naar het kleine haventje van Herkingen, met de vele masten van de zeilboten die je al van verre toelachen.
Daar werden we getrakteerd op koffie met vers gebakken appeltaart met slagroom.
Verder gingen we, langs de verre uitzichten over de polders, de bloeiende dijken, het water.
Langs het Grevelingen-Meer en daarna weer terug naar Dirksland, waar we zijn gestart en waar ons eindpunt was.

We waren met 17 scooters die goed werden begeleid door de leiding van de scootmobielgroep. Wanneer de groep een kruispunt moest oversteken, fietste de leiding van de groep naar voren in het peloton en bracht daar het verkeer tot stilstand zodat we allemaal veilig konden oversteken.

Met Elly ( leidinggevende in de scootmobiel) voorop) en hekkesluiter Hans op de fiets voelden we ons volkomen veilig en hebben we genoten van het mooie weer.

We kunnen terugzien op een mooie tocht en ik zie al uit naar de volgende….

Met dank aan de organisatie…

Opgeschreven door:
Mieke van den Tol

_________________________________________________________________

Gedicht van een Dankbare Scootmobieltocht fan.

Mijn scootmobiel:

opent de weg naar mijn mobiliteit
vervuld mij met vreugde
en maakt mij zo blij
als ik langs paden en wegen rij

ik trek er op uit met de PGGO
en scootermobiels uit de regio
we genieten van de mooie natuur
en danken daarbij het dagelijks bestuur

nieuwe mensen leer ik kennen
de wereld verbreed zich voor mijn oog
mooie tochten worden er georganiseerd
wat door ons zeer wordt gewaardeerd

een nieuwe wereld ging er open
mijn leven kreeg een nieuwe klank
ik ben blij met mijn mobiliteit
dat vervulde mij met dankbaarheid

©Mieke van den Tol

_________________________________________________________________

20-04-2019 Tulpentocht Scootmobieltocht
Het pggo en haar achterban waren ook voor de tulpentocht uitgenodigd, het was stralend mooi weer wij hebben
genoten van de mooie omgeving. We hopen volgend jaar nog meer scootmobielers bij de tulpentocht te verwelkomen.

_________________________________________________________________
25-04-2019:

Dit was voor dit seizoen de eerste door het PGGO georganiseerde scootmobieltocht.
Het was een mooie tocht alleen werkte het weer niet echt mee, maar de doorgewinterde scootmobielers
die niet bang zijn van een beetje regen hebben de tocht gewoon uit gereden.
Het was een mooie ervaring ondanks dat de voorkeur uitgaat naar mooi weer, Maar dat laat zich niet af dwingen.
Dus hopen wij dat bij de volgende scootmobieltocht dat het weer ons gunstig is gestemd.

_________________________________________________________________

3-10-2018: Vandaag hebben wij alweer de laatste geplande scootmobieltocht gereden voor dit seizoen.
Het was een prachtige dag en de route was zeker de moeite waard.
Wij hopen u allen volgend seizoen weer te zien bij onze scootmobiel tochten, en hopen dat u nog meer scoot rijders
kunt motiveren om met ons mee te gaan en natuurlijk mogen begeleiders op de fiets ook mee, de moeten wel een conditie hebben
omdat de gemiddelde afstand van een scootmobieltocht rond de 25 km ligt.

Tot volgend seizoen.

_________________________________________________________________

20-09-2018: Vandaag was de groep niet zo groot vanwege de grote afstand en het beperkte accu vermogen
welke ons beschikbaar wordt gesteld door Welzorg, maar desondanks hebben wij de rit met 5 scootmobielen
en 2 fietsers gereden door een heel mooi stuk landschap van Goeree-Overflakkee
_________________________________________________________________

21-08-2018: Vandaag zijn wij met 19 personen vanuit Dirksland vertrokken om via battenoord naar
Herkingen tegaan waar wij ons heerlijk bakje koffie met een grote punt appelgebak hebben genuttigd,
waarna wij weer richting Dirksland zijn vertrokken. Er zijn ook nog diverse mensen die hebben aangegeven
dat ze aanstaande zaterdag 25-08-2018 ook meedoen aan de 30 Km Scootmobieltocht van de Omloop.
ook dat belooft een gezellige dag te gaan worden. Deze is helaas door de zeer slechte weers omstandigheden
niet door gegaan.

 

_________________________________________________________________

18-07-2018: Vandaag hebben wij de 4e door het pggo georganiseerde scootmobieltocht gereden in Ouddorp
aan weerszijde van het water met een schitterend uitzicht over het water en de natuur, Vandaag sloten wij af
Met een heerlijk kopje koffie aangeboden door Henk Aleman. Wij hadden vandaag prachtig weer niet te warm
maar zeker niet te koud kortom een perfecte dag om een scootmobiel tocht te rijden met onze 19 gasten.
Dit aantal wordt steeds groter omdat steeds meer mensen het in de gaten krijgen dat met een groep een tocht maken
vele malen gezelliger is dan alleen, schroom dus niet en meld u aan voor onze volgende tocht op 21 Augustus.

__________________________________________________________________

19-06-2018: Vandaag gingen wij naar de overkant….. Hellevoetsluis, Het was een prachtige rit en ook een prachtig
uitzicht op de sluizen waar je normaal met de auto toch met zo’n 100 km per uur voorbij rijd.
Waarna we door het mooie natuurschoon naar De Tuin “Quackgors” op de schenkeldijk 4 in hellevoetsluis zijn gereden
op weg naar een heerlijk kopje koffie met een heerlijk glaasje amaretto en een appel cakeje.

__________________________________________________________________

24-05-2018: Vandaag hebben de tweede door het PGGO georganiseerde scootmobieltocht gereden.
We zijn gestart vanaf de parkeerplaats nabij het busstation van Oude Tonge om vervolgens langs de buitenkant
van Oude Tonge richting Ooltgensplaat te rijden, waar we van harte welkom waren bij:
Aannemersbedrijf v.d. Welle- van Drongelen op Dorpsweg 15 voor onze koffie stop met iets lekkers.
hierna hebben wij de route weer opgepakt om via de schaapsweg weer richting Oude Tonge te rijden..

__________________________________________________________________

24-04-2018:  Vandaag hebben we de eerste scootmobieltocht georganiseerd door het PGGO van dit jaar gereden.
We zijn vanaf de Staver gestart en zo richting Stad aan het Haringvliet om zo door Stad aan het Haringvliet heen richting
Nieuwe- Tonge te gaan waar we bij de Tram van een heerlijk bakje koffie met stuk appeltaart hebben genoten.

__________________________________________________________________

Scootmobieltocht Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee (PGGO)

17-10-2017:  Vandaag hebben wij de laatste voor dit seizoen geplande scootmobieltocht gereden vanuit Dirksland.
We zijn gestart vanaf de parkeerplaats bij sportcomplex “De Gooye” en zijn geeindigd na een mooie rit van ongeveer
22 kilometer bij Recreatiecentrum “De Staver” in Middelharnis, waarvandaan een ieder na het nuttigen van een heerlijk
kopje kopie met een overheerlijke versnapering zich op eigen gelegenheid naar huis begaf.

Volgend seizoen gaan de scootmobieltochten weer vanaf April van start.
Bent u een vaste tochtrijd(st)er houd dan uw mailbox in de gaten, Maar bent u van plan om ook eens mee te gaan op zo’n
scootmobieltocht houd dan deze website in de gaten en meld u aan bij de eerste mogelijkheid.

Wij wensen alle scootmobielers fijne feestdagen toe en hopen u te begroeten op een van onze tochten in April 2018 en daarna.

__________________________________________________________________

Scootmobieltocht dinsdag 10 oktober groot succes!

Het PGGO heeft j.l. dinsdag 10 oktober een mooie scoottocht rondom Middelharnis gemaakt. Het weer was gelukkig droog, maar de wind was wel fris.

2017-10-10 16.05.52.jpg

Foto momentje  bij het voetgangers bruggetje aan het einde van de haven in Middelharnis.

Dit was eigenlijk de laatste scootmobielttocht van dit jaar. Maar i.v.m. de goede weervoorspelling is er besloten om een extra tocht in te lassen.

__________________________________________________________________

Dinsdag 17 oktober, met als vertrekpunt  Dirksland, vanaf de parkeerplaats bij sportcomplex de Gooye.

Vertrek is om 13.30 uur.

Kosten 4 euro p.p.

Zorg voor gepaste kleding flesje water en een goed humeur, En niet te vergeten een goed opgeladen accu.

Opgeven bij Elly Sonneveld ellysonneveld@pggo.nl of tel. 0187- 845077 na 18.00 uur.

Of bij het secretariaat jennieanker@pggo.nlwww.pggo.nl

__________________________________________________________________

100_8316.jpg

Foto’s van dinsdag 18 juli 2017 in Stellendam en omgeving

100_8299 (2).jpg

Met mooi weer is het goed rijden!

100_8300 (2).jpg

Bij het startpunt.

100_8302.jpg

 

100_8306.jpg

 

Scootmobieltocht met Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee (PGGO)

Een tochtje maken met de scootmobiel is heerlijk op dit mooie eiland GoereeOverflakkee. Maar alleen rijden is ook maar alleen.

20170516_141432.jpg

Met elkaar rijden is gezelliger en je komt nog eens op plaatsen waar je anders wellicht niet zou komen.
Partners zijn ook welkom om mee te rijden met de fiets. Er is onderweg een stop voor koffie/thee met wat lekkers. De eigen bijdrage is 4 euro per persoon.
Graag van te voren aanmelden bij Elly via de mail: ellysonneveld@pggo.nl
tel. 0187-845077 Of via de email van het secretariaat; jennie Anker

Houdt rekening met het weer, pas kleding aan op de weersituatie. Accu’s goed op spanning, flesje water mee, mobiel en een goed humeur!


Scootmobieltocht Ooltgensplaat 8 juni 2017

Donderdag 8 juni melden zich 6 scootmobielers, 2 fietsers en een tandem voor de tocht in Ooltgensplaat.
We reden van Ooltgensplaat naar Oude Tonge en via de Grevelingen terug naar Ooltgensplaat. Onderweg was er een stop bij bouwbedrijf van Drongelen te Ooltgensplaat voor koffie en thee. Het weer werkte goed
mee om er weer een fijne tocht van te maken. Op naar de volgende scootmobieltocht dinsdag 18 juli. Voor meer informatie zie www.toegankelijkflakkee.nl

IMG_1310 (1).JPG

Met elkaar rijden is wel zo gezellig!


Scootmobieltocht 16 mei 2017 in Ouddorp

Deze dag rijden we door het natuurgebied de Kleistee.
Er is een gids van Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee die uitleg gaf over de Kleistee

20170516_144727.jpg

Krijn Tanis van NLGO geeft uitleg over de Kleistee

Voor vele was het een lange tijd geleden om op de Kleistee te zijn, voor anderen de eerste keer. De Kleistee is alleen toegankelijk voor wandelaars en afgesloten met draaihekje.
voor deze keer konden scootmobielen ook de Kleistee op.

 

Na de Kleistee bezocht te hebben, vertrokken de scootmobielers voor de koffie met naar de Bernardweg om koffie te drinken bij een van de scootmobielrijders.
Na een gezellig samenzijn daar, is er nog een mooie rondgang door de natuur van Ouddorp gereden.
Het was weer een gezellige tocht met elkaar, dank aan Henk voor de gastvrijheid en de andere deelnemers voor deelname.
Tot de volgende keer, 8 juni 2017.

20170516_144546.jpg